tiistai 20. lokakuuta 2009

4. Segmentointi

Segmentoinnilla tarkoitetaan ilmeisesti tätä koska emme olleet käsitelleet tätä tunnilla niin jouduin tutkimaan muiden ihmisten blogeja tässä siis on nyt tiivistelmä siitä.

Eli siis tässä on osa eräästä lainaamastani blogista " "Segmentoinnilla tarkoitetaan asiakasryhmien etsimistä ja ja valintaa markkinoinnin kohteeksi. Sen tavoitteena on löytää ostajaryhmiä, joiden sisällä ihmisten ostokäyttäytyminen olisi mahdollisimman samanlaista. Omia ostotottumuksiani tutkiessa voidaan sanoa, että kuluttajana haen jotakin mikä tyydyttää tarpeeni, joskus hinnasta välittämättä. Merkittäviä asoita ostotottumuksien kohdalla ovat motiivit, asenteet, ostojen arvo, ostouskollisuus sekä sukupuoli ja ikä.

Tässä vaiheessa on markkinoille valittu segmentit, mutta yrityksen pitää valita niistä itselleen sopivimmat. Vaihtoehtoina ovat keskitetty strategia ja selektiivinen strategia. Keskitetyssä strategiassa yritys tavoittelee pientä asiakassegmenttiä. Tämä sopii loistavasti pienille yrityksille, sillä näin voidaan keskittää yrityksen voimavarat mahdollisimman tehokkaasti potentiaalisiin asiakkaisiin. Tällä tavalla yritys voi saavuttaa vahvan markkina-aseman ja menestyä kilpailussa. Toinen vaihtoehto on selektiivinen, jossa yrityksellä on useita asiakasryhmiä, joille se kehittää erilaisia ratkaisuja kunkin ominaispiirteiden mukaan."


Eli yritetään lokeroida omat asiakkaat tiettyihin ryhmiin ja päättää kenelle niitä markkinoida.

Esimerkkinä tässä on ympäri Suomea toimiva Gamestop -pelikauppa, joka myy pelejä suht halvoilla hinnoilla ja myy pelejä myös käytettynä.

Gamestopilla on varmasti Suomen suurin valikoima pelejä aivan laidasta laitaan joka on siis erittäin hyvä pelien ystäville, koska voi valita erittäin suuresta valikoimasta juuri mieluisat pelit. Kilpailua kyllä on esimerkiksi Tilt-pelikaupan ja joidenkin Citymarkettien kanssa hinnoista mutta erittäin moni ystäväni esimerkiksi ostaa juuri pelinsä täältä koska he pitävät paikasta.

Tuotteeksi valitsin ehkä hieman erikoisemman tuotteen Playstation 1 - pelit koska niitä ei suomesta muutakun nettikaupoista ja Huuto.net:istä saa ja niitä on siellä paljon ja hinta on aivan naurettava 1-10€ riippuen pelistä ja se vasta on vanhojen pelien ystäville iloinen uutinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti