keskiviikko 28. lokakuuta 2009

6. Teema Markkinointi viestintä

Käytän tässä tehtävässä MCdonald'sia yrityksenä

Neljä eri markkinointiviestinnän Kilpailukeinoa jota McDonald's käyttää myydessään esim hampurilaisia.

- Mainonta: Mcdonald esiintyy mainoksissaan erittäin hyvänä perheravintolana jossa on aina hauskaa ja kaikki on ihanaa ja mcdonaldilla on myös vähän uudenlaisiakin mainoksia kuten " Bussissa istuu joukko suomalaisia jääkiekkofaneja, ja heillä on suomipaidat päällä, sitten bussiin astuu mies ruotsinpelipaidassaan ja hänellä on juustohampurilainen kädessään, hirveä meteli tyssää kuin seinään kun joku mies huutaa bussin takaosasta - Mikä toi on? ruotsimies vastaa '1€ Juusto'" eli tällaisia hauskoja mainoksia eikä ns. perinteisiä.

Henkilökohtainen myyntityö: Mcdonald's ei tule asiakaskäynneille koska on pikaruokala, mutta asiakaspalvelu yritään pitää mcdonald'sissa hyvänä. Jos se onnistuu joskus ei. Se riippuu myyjästä.

Joskus voit saada kiireellätehdyn Big Mac hampurilaisaterian jossa on ranskalaiset seisoneet 15 min ennen tarjoilua että ne ovat ihan hirveän makuisia löysiä, juoman ilman jäätä ja kantta sekä Hampurilaisen josta kaikki salaatit on lentäny pois ja hampurilainen on ihan vino littana köntsä.

Toisaalta voit saada suolaisia rasvaisia ihananmakuisia tuoreita ranskalaisia, erittäin kylmää kokista sekä huolella ja ehkä jopa hiukan isomman hampurilaisen kuin yleensä joka pursuaa majoneesiä

Kaikki riippuu henkilökunnasta

Myynninedistäminen: McDonald's on yleensä pääsponsorina isoissa urheilutapahtumissa kuten Jalkapallon MM-Kisat ja Olympialaiset eli Mäkkäri panostaa isoihin tapahtumiin sponsoreiksi tullakseen vielä tunnetummaksi. Niinkään messuilla Mäkki ei oikeestaa ole tai järjestä pahemmin kilpailuja.

Tiedoitus -ja suhdetoiminta: McDonald'silla on ollut pitkään Suomessa Ronald McDonald säätiö joka kerää rahaa Ronald McDonald talolle joka auttaa esim. orpoja lapsia ja ottaa niitä sinne asumaan. Ensimmäinen talo valmistui muistaakseni Pikku-Huopalahteen, Helsinkiin tai sinne suunnalle ja en ole varma kuinka moni siellä asustelee näin päivinä mutta mcdonald lahjoittaa ainakin sinne rahaa hyväntekeväisyyteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti